sábado, 29 de marzo de 2014

Curses d'orientació I

Ja hem fet la primera sessió de curses d'orientació. Ara ja estem preparats per fer-ne unes amb un nivell una mica més alt, següent sessió dimarts vinent al Parc Güell.

QUÈ SÓN LES CURSES D'ORIENTACIÓ?

Una cursa d'orientació és una activitat esportiva camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, on el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. La lectura del mapa permet saber les distàncies, els desnivells i els elements més destacats del terreny per on es passarà (roques, tallats, senders, camins, rius, edificacions, rases, vegetació, etc). Cada corredor va sol i no guanya el més veloç sinó el que va segur per l’itinerari més idoni.

Els orígens de les curses d'orientació
Les curses d’orientació van nèixer en els països nòrdics, concretament a Suècia, on es va començar a practicar com entrenament militar al 1888, coincidint amb l’aparició de nous models de mapa topogràfic. Va ser qüestió de temps que la seva difusió arribés a l’àmbit públic, i s’estengués per tota Europa i la resta del mon.  La primera cursa d’orientació es va celebrar al 1919 a prop de Estocolm, organitzada pel comandant Ernest Killander, que és considerat el precursor de l’orientació esportiva moderna; des del 1942 constitueix una assignatura escolar a Suècia. La International Orienteering Federation (IOF) es va fundar al 1961, obtenint el reconeixement olímpic a l’any 1977. Actualment hi ha 70 federacions internacionals a la IOF. 








Més fotografies a l'apartat imatges de la web de l'escola!



No hay comentarios:

Publicar un comentario