sábado, 14 de diciembre de 2013

Padrins de lectura

A partir del "Pla de lectura del centre" va sorgir la iniciativa de fer l'activitat "Padrins de lectura". Enguany hem començat a ser els nens i nenes de 5è qui apadrinem als de P5.
L'experiència que acabem de començar ja està sent enriquidora. L'objectiu no és que els més grans ensenyin a llegir als petits, més aviat es fa amb la intenció d'establir lligams, de motivar-nos mútuament en l'aventura de llegir.

A partir del desig de fomentar valors com la responsabilitat, la solidaritat i l’amistat, aquest curs tornem a engegar  una activitat d’aprenentatge entre iguals, en la que els alumnes de 5è de primària ajuden i acompanyen als de P5 per a treballar la competència lectora.

Aquest projecte d’apadrinament pretén aportar als alumnes una experiència enriquidora, fent augmentar la seva motivació i interès donat que es tracta d’una nova manera de treballar.


Pels alumnes de P5 és motiu d’alegria i il·lusió el fet d’aprendre d’un company/a més gran i pels alumnes de 5è és molt gratificant poder ensenyar a nens i nenes més petits a llegir millor.

Amb aquesta nova experiència pretenem assolir els següents objectius:

* Afavorir les relacions interpersonals entre companys (padrí – apadrinat).
* Potenciar la implicació de l’alumnat de 5è de primària amb l’escola.
* Incrementar el protagonisme dels nens i nenes en el seu procés d’aprenentatge.
* Potenciar la competència lectora dels alumnes de 5è de primària.
* Incloure el treball cooperatiu en la tasca escolar.



M'encanta llegir








No hay comentarios:

Publicar un comentario